113MD CAPITÀ

 0-colores English_JPG

 INTERNATIONAL TRIATLO 113MD OLIVA ” CAPITÀ DE LA VANGVARDA”

L’organització del I INTERNATIONAL TRIATLO 113MD OLIVA ” CAPITÀ DE LA VANGVARDA” va sorgir amb la commemoració i la celebració del 25 ANIVERSARI DEL TRIATLO OLIVA , prova Degana de la Comunitat Valenciana. Era ja una demanda usual per part de tots i totes les triatletas que gaudien d’aquest esport a  Oliva, en cadascuna  de les seves edicions. Ens demanaven a crits, de forma insistent, que ens ficarem en aquesta nova aventura. La nostra aposta era créixer com a Club i els ferem cas, per tal de consolidar un projecte que començarem al 2008. Teniem per danvant continuar treballant per obtenir la Declaració d’ Interés Turístic Autonòmic del projecte Viu la  Festa “Oliva és Triatló”,  la Degana necessitava  la mitja distància i igualment fer la festa que celebrem en setembre,  que es consolidara any rere any amb el mateix carisma. Proves no drafting triatló pur, d’esforç individual.

El Capità i la Degana avuí dia conformen el Circuit Cabdells, un nou repte dos proves unides, no drafting i on el Club té com objectiu promocionar la Ciutat d’Oliva, encetant i tancat la temporada d’estiu.  En 2019 ja albirem com preparar el 30 aniversari de Triatló Oliva, caldrá reforçar el Circuit Cabdells i llançar noves propostes com l’organització actes i activitats commemoratives . En la VII edició del Capità ja podrem presentar el projecte per al 2020 i la VIII edició que es llançarà de forma especial ja que es celebrem Patrimoni reforçarem la seua recuperació.

«Cap als 30 Anys Triatló Oliva  una realitat «

cap als 30

11350638_10206788493214271_2842354685555258115_n

CAMINEM CAP A LA QUARTA MEDALLA COMMEMORATIVA CAPITÀ DE LA VANGVARDA

Festa, espectacles, color, entorn, significat, són els ingredientes que ens defineixen, La Declaració d’Interés Turístic com esdeveniment festiu amb un  nova dimensió, caracter, patrimoni local, sentit de  l’esforç, d’ahí el seu nom “CAPITÀ DE LA VANGVARDA” ens trobem  amb un fragment del Fris del Saló d’Armes del Palau dels Centelles d’Oliva que dona nom a la prova.

CAPITÀ DE LA VANGVARDA

Un fris amb un fons blau, la Mediterrànea, que representa la marxa dels caballers i guerrers per les nostres dunes, ofereix la millor de les coincidències i denominacions possible.

Uns circuits i ambient que convertixen el projecte Viu la Festa Oliva és Triatló  en un espectacle a la prova mig-ironman (1,9 km – 84 km – 20 km.) reconeguda com part de la Degana. L’esdeveniment té lloc en la localitat d’Oliva , un lloc privilegiat a la Mediterrània, amb nombroses i esplèndides platges que es coneixen arreu d’Europa per la seva naturalitat, bellesa i qualitat inigualables. Característiques que, unides al càlid clima i a una inmillorable oferta de serveis, fan de les platges d’Oliva un destí preferent per a gaudir de les vacances tot l’any. Les platges que compten amb la restinga, el cordó dunar més singular i únic de tota la comunitat, en conservació i en llargada.

La prova de natació singular , marxant uns metres  per tal de arribar a l’eixida, i poder gaudir-la  millor,  tant acompanyants com  triatletes, que naden amb major seguretat en paral.lel a la costa.

El circuit de ciclisme és únic amb la unió d’Oliva i Pego siguent ja clássica la CV 715 tallada al trànsit i on els/les triatletas gaudeixen de les bicicletes cabres i del triatló en estat pur.

No té un gran desnivell acumul.lat, pero si canvis de nivell i pendents suaus, és especial per la bicicleta cabra on es pot anar acoplat, es realitza entre partides de tarongers cultius que ens envolten,  sóm zona citricultora i ens caracteritza. La flor del taronger ”la tarongina” ens acompany durant la prova i  en tants i tants entrenes i marxes. Tant que és  la nostra senya d’identitat, és el nostre logo conegut com  Tritarongina i que vist les nostres equipacions. Avuí dia dona nom a l’Escola de Triatló Municipal:

CARTELL ESCOLA TRITARONGINA + CAIXA POPULAR (2)

El circuit está tancat  al trànsit, és a dos voltes, és territori no drafting  és ,discurrix entre la platja d’Oliva, Camí Carrasca direcció Forna anada i tornada on els participants disputem una crono dins del Triatló i la CV 715 a Pego unint aquestes localitats. Els nostres box, coneguts com tribox,  són singulars e innovadors, ens diferencien i agraden als triatletes.

tribox

Per últim una cursa a peu a  voltes per la nostra platja i per el perímetre posterior del Cordó Dunar per  contemplar-lo  i ser conscients de la seua conservació, correns paral.lels a la vora mar, per passetjos i utilitzant els accessos hàbils i fent ús de les zones adjacents on es permet el córrer. La salvaguarda dels cordons dunars és la millor garantia de preservació d’equilibri dinàmic de les platges i del seu indubtable valor paisatgístic. La nostra  defensa mediambiental, en particular la d’aquest entorn tan fràgil,  l’educació i civisme, per la seua conservació i vigilància, ens dona una força especial. Igualment ens sumem a la protecció especial del Corriol, ocellet que aniua en aquest ecosistema, i al qual s’ha de protegir especialment en epoca de reproducció. Igual que els cavallers desfilaven i marxaven per aquests entorns, que les generacions esdevenidores, puguen gaudir igualment i es garantitze la seua protecció, practicant i fent esport, triatló. El Club junt l’Escola Municipal de Triatló «Tritarongina» participaran en Campanyes d’Especial Protecció mediambiental i faunística, formació transversal per a tots/es i divulgació formativa en Centres Educatius d’Oliva.

DSC_0087

Les dunes són la principal defensa de les nostres platges, un sistema viu en constant moviment, de gran bellesa i fragilitat. El nostre objectiu divulgar amb el Triatló la importància de l’ecosistema dunar i fomentar-se el respecte.

 

 El nostre objectiu  és clar, que agrade al triatleta, al seus acompanyants i que ens identifique a tots/es  sempre  com  Viu la Festa “Oliva és Triatló”

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>